Krups XL 2000

Algemeen

De Krups XL 2000 is al een tijd op de markt en is redelijk populair onder koffieliefhebbers, het is een product in het hogere prijssegment, kan het zijn prijs ook waarmaken?

WinkelPrijs
Wehkamp€ 89,95Bekijk

Design

Het ontwerp is doorsnee, het is geen gedurft ontwerp maar het zal mensen ook niet snel tegenstaan. Verder valt er niet veel over te zeggen, wel valt op dat de Krups XL 2000 meerdere knoppen heeft, daar de meeste melkopschuimers het met een enkele knop doen.

De knoppen zijn voor: Cappuccino  Latte en warme melk. De cappuccino knop maakt de melk (in theorie) steviger dan de latte knop, waar de warme melk knop alleen de melk verwarmd.

Melkschuim

In de test gaan we voor de cappuccino knop, daar dit hopelijk het beste melkschuim geeft. Er vallen direct een aantal dingen op. De indicatiestrepen aan de binnenkant van de schuimer voor de melk zijn lastig te lezen. Er kan wel meer melk in dan de meeste andere melkopschuimers.

Het opschuimen kost wat tijd, langer dan bijvoorbeeld de Senseo melkopschuimer. Het resultaat is wel erg goed qua structuur, niet te grote bellen. De melk is warm tot heet, het kan warmer naar mijn mening.

Prijs

De prijs is hoog maar het schuim is fantastisch.

Schoonmaken

De unit zelf kan niet in de vaatwasser, maar is gemakkelijk schoon te maken onder de kraan met een zachte spons. Er zitten weinig uitsteeksels in de pot dus je komt overal gemakkelijk bij, als je de melkschuimer direct na gebruikt omspoelt gaat de melk er gemakkelijk van af.

Testresultaat

6.5/10 Design
9/10 Gebruiksgemak
9/10 Melkschuim
8/10 Schoonmaken
6/10 Prijs
7.7/10 Totaalscore

Belangrijkste voor en nadelen

Voordelen

  • Goede structuur melkschuim
  • Veel inhoud
  • Gemakkelijk om te spoelen

Nadelen

  • Aanduidingen vaar maximale inhoud lastig te lezen
  • Kan niet in de vaatwasser
  • Duur
  • Klachten over duurzaamheid