Melkopschuimer Hema

Hema heeft een een betaalbare melkopschuimer op de markt gebracht, de Melkopschuimer Hema. Hiermee proberen zij de markt voor melkschuimers te veroveren. Maar is budget nou ook de beste prijs kwaliteit? Dat hangt natuurlijk af van de eisen. Een schuimer heeft geen eindeloos leven, en dus zal je bij veelvuldig gebruik de melkschuimer binnen 3 jaar kunnen afschrijven, natuurlijk is dat maar een aanname. Bij goed onderhoud of weinig gebruik kan een apparaat veel langer meegaan.

melkopschuimer hema
WinkelPrijs
Hema€ 36,-Bekijk

Design

Hij is wit. Tegenwoordig is zwart een soort modekleur, maar veel bedrijven houden zich vast aan wit. Zwart straalt elegantie uit, en wit is de klassieke kleur voor keukenapparatuur. Wit past bij veel dingen, en afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan de Melkopschuimer Hema natuurlijk in bijna elk huishouden wel een plekje vinden. Want lelijk is hij niet. De kleur en uitstraling vertegenwoordigd Hema, en de prijs.

Melkschuim

De Melkopschuimer Hema is geschikt om warme melk te maken, en melk op te schuimen. Voordat we de melk testen lezen we de beoordelingen op de Hema site door, daar lezen we wat we kunnen verwachten. De reviews lopen nogal uiteen, al overheerst het aantal negatieve beoordelingen. Gemiddeld krijgt de Melkopschuimer van Hema 3 van de 5 sterren.

Veel van de reviews zijn negatief omdat de schuimer het snel begaf, dit valt natuurlijk gewoon onder de garantie en zegt wat minder over de kwaliteit van de melk. Het voordeel van het kopen bij Hema is dat je hem zonder moeite in de winkel kan terugbrengen als hij niet bevalt.

Bij het opschuimen is het net als de andere elektrische melkopschuimers vrij simpel, giet de melk er in, druk op de knop en voila melkschuim. Dat is de theorie natuurlijk, hoe werkt het in de praktijk?

De melk wordt snel warm, het opschuimen gaat ‘ok’.

Schoonmaken

Op het vlak van schoonmaken is bij deze opschuimer weinig te melden, het is vrij recht toe recht aan omspoelen en afnemen met een droge doek.

Testresultaat

6.5/10 Design
9/10 Gebruiksgemak
6/10 Melkschuim
7.5/10 Schoonmaken
9.5/10 Prijs
7.1/10 Totaalscore

Belangrijkste voor en nadelen

Voordelen

  • Goedkoop
  • Gemakkelijk terug te brengen voor garantie
  • Retour zonder opgaaf van reden indien niet tevreden
  • Goeie melkopschuimer om te kijken of het iets voor je is

Nadelen

  • Mag niet in de vaatwasser
  • Schuim is niet geweldig
  • Beetje saai design
  • Gemixte reviews op de Hema site