Melkopschuimer schoonmaken

Teflon antiaanbaklaag (de donkere antiaanbaklaag):

Voorbereidingen eerste gebruik:

  1. Spoel de antiaanbaklaag goed af met warm water en een heel klein beetje afwasmiddel. Droog hem daarna af met een theedoek, kijk uit dat er geen metalen (ophangringen bijvoorbeeld.) delen tegen de antiaanbaklaag aankomt.

Schoonmaak na gebruik:

  1. Trek de stekker uit het stopcontact om eventuele elektrische lading te voorkomen.
  2. Zorg dat de melkschuimer voldoende is afgekoeld zodat je niet je handen er aan kan verbranden, maar laat hem niet zo koud worden dat de melk gaat aankoeken.
  3. Spoel de melkopschuimer goed af met warm water en gebruik altijd een (niet te harde) afwasborstel of een zachte spons
  4. Droog hem met een droge theedoek.

Gebruik bij teflon nooit een schuurspons of andere metalen voorwerpen, dit beschadigd de teflonlaag en zorgt ervoor dat deze los laat en gaat aanbakken.

Vaak is een teflon antiaanbaklaag geschikt voor de vaatwasser (indien in de gebruiksaanwijzing is aangegeven), maar hierdoor slijt de teflonlaag een stuk sneller!

Melkopschuimer zonder antiaanbaklaag:

Voorbereidingen eerste gebruik:

  1. Spoel de melkopschuimer goed om met warm water en een beetje afwasmiddel, droog daarna het apparaat goed af. Zorg dat er geen water op de contacten komt.

Schoonmaken na gebruik:

  1. Koppel de melkschuimer los van de netstroom.
  2. Laat de melkopschuimer afkoelen zodat je niet je handen verbrand, wacht niet te lang want dan gaat de melk aankoeken
  3. Spoel de melkopschuimer af met warm water en droog hem met een droge doek. Eventueel met een zachte spons of borstel

Onderhoud:

  1. Zit er veel aanslag in de melkopschuimer, probeer hem dan eens een uurtje te weken met een mengsel van water en soda. Neem hem daarna af met een zachte spons of borstel.

Gebruik geen staalwol of schuurspons in combinatie met de melkopschuimers, dit zorgt voor kleine groeven in het staal en dat resulteert in een grotere kans op aanbakken.