Nespresso Coffeeduck Review

Op veler verzoek: een review van de Coffeeduck

De hoge prijs van de Nespresso capsules kan een reden zijn om voor een ander systeem te kiezen. Qua koffiezetter komt er echter weinig beter uit de test dan een Nespresso apparaat.

Wil je wel gebruik maken van de Nespresso techniek maar niet de volle mep betalen voor de cups? Dan is dit misschien de oplossing.

De Coffeduck pods voor Nespresso. Met de Coffeeduck kan je zelf je koffie kiezen en je eigen pads vullen. Dit scheelt je z’n 30 cent per cup! Bij twee kopjes koffie per dag scheelt dat je meer dan 200 euro op jaarbasis.

Lees voor gebruik goed de gebruiksaanwijzing door!

Maar werkt het ook?

Met de coffeeduck kan je je eigen blend koffie gebruiken, ik dronk voordat ik de Nespresso had vaak Illy koffie. Voor deze test heb ik een Illy blik gekocht om de coffeeduck mee te vullen.

Het vullen van de koffie is vrij gemakkelijk, voor de zekerheid stamp ik het nog een beetje aan om te voorkomen dat mijn machine straks helemaal vol koffie ligt. Er in en gaan. Er gebeurt niet veel er komt slechts een beetje koffie, het lijkt erop dat het water er niet door heen kan lopen. Ik probeer het nog een keer maar dit keer stamp ik de koffie wat minder aan. Nu loopt het er wel goed doorheen.

Tip: Stamp fijne kofffie niet te hard aan, dan kan het water er niet goed doorheen lopen.

De Smaak

Ik vergelijk de Illy met een Livanto. Een middelintense espresso van Nespresso. De smaak is goed en is helemaal niets mis mee. Vergelijkbaar met de Nespresso. In een blinde test zou ik denk ik niet kunnen zeggen welke de Nespresso is en welke de Coffeeduck. Toch moet ik toegeven dat bij deze test mijn voorkeur uitgaat naar de Nespresso.

De conclusie

Is het lekkerder dan de Nespresso? Ik denk het niet. Is de Nespresso 5x zo lekker als de prijs doet vermoeden? Nee

foto1De Coffeeduck is een goede keuze als toevoeging, drink je net als ik meerdere kopjes per dag dan bespaard het een hoop euro’s. Al brengt het wel een extra rompslomp met zich mee, afwassen, vullen en evt koffie malen.

Ik vind de coffeeduck een mooie aanvulling op mijn Nespresso, maar geen vervanger van de Nespresso cups. De cups zijn zo gemakkelijk in gebruik en dat vind de luie ik in mij toch stiekem wel heel fijn!

Conclusie in opsomming:

  • De Coffeeduck is zijn geld zeker waard en je kunt er lekkere koffie mee zetten
  • De Coffeeduck is een mooie aanvulling op uw Nespresso apparaat, maar geen vervanging van de Nespresso cups.
  • De Coffeeduck zorgt ervoor dat je niet kilo’s aluminium naar de ijzerinzameling hoeft te brengen en is een stukje milieuvriendelijker en dat is ook iets waard.
  • Prijs kwaliteit is gewoon goed.
  • Eindeloos combineren met koffie.
  • De perfecte espresso uit een Nespresso apparaat krijg je nogsteeds met de originele cups.

Benieuwd geworden naar de Coffeeduck?

Bestel de Coffeeduck

Let wel op welke je besteld, de bruine coffe duck pods zijn voor apparaten van voor oktober 2010. De zwarte Coffeeducks zijn voor apparaten na oktober 2010.

Voor sommige apparaten werken de coffeducks niet, dus lees eerst goed door of jouw apparaat er tussen staat.