Nespresso Melkopschuimer Aeroccino 3

De Aeroccino 3 is de melkopschuimer van Nespresso zelf en past qua design perfect bij de Nespresso automaten. Drink je graag een cappucino dan kan deze melkopschuimer niet in jouw collectie ontbreken. Het opschuimen van de melk is zeer makkelijk in combinatie met een melkopschuimer en de antiaanbaklaag zorgt ervoor dat het schoonmaken in een mum van tijd gebeurt is.

Review
WinkelPrijs
Nespresso€ 80,-Bekijk

Review Nespresso Melkopschuimer

Een cappuccino is een van de meest gedronken dranken en heeft fans over de hele wereld. Er worden zelfs kampioenschappen gehouden om de beste cappuccinomaker te vinden. Het maken van een cappuccino is een kunstvorm welke – in perfectie – slechts wordt beheerst door een handvol barista’s.

Omdat ik ook graag thuis mijn cappuccino drink, ging ik op zoek naar de manier om deze te maken zodat hij dicht bij het perfecte kopje zou komen. Ik had al een Nespresso apparaat, maar had nog geen melkopschuimer omdat ik bij aankoop van de Nespresso niet een groot apparaat in mijn keuken wilde. Zodoende kwam ik bij de Aeroccino 3, een mooie toevoeging op de Pixie die ik al had staan. Tijd voor een test dus!

Wat is het perfecte koffieschuim

Voordat we beginnen, gaan we een klein beetje in op de vraag: wat is het perfecte cappuccinoschuim? Het perfecte schuim bestaat uit kleine luchtbelletjes wat als resultaat heeft dat het schuim een fijne, zachte en goede melksmaak heeft en zich perfect mengt met de espresso.

Grote luchtbellen in het schuim zorgen ervoor dat de smaak verdwijnt, de melk niet goed met de espresso mengt en het een vieze textuur krijgt. Alsof er een merengue op je koffie drijft.

De eerste indruk van de Nespresso Melkopschuimer:
De Nespresso melkopschuimer straalt uit dat er over nagedacht is. Bij Nespresso zullen ze ook ongetwijfeld weten waar een perfecte cappuccino aan moet voldoen. Het apparaat is klein en ziet er netjes uit. Gebruiksaanwijzing is ook lekker duidelijk, dat mis je nog wel eens bij keukenapparaten.

 

Is de Nespresso Melkopschuimer alleen geschikt voor cappuccino’s?

Nee. Warme melk maken voor een caffe latte is ook geen probleem, en dan kan een latte macchiato natuurlijk ook.

Buiten de warme dranken kan de de melkschuimer ook koud schuim kloppen (hou het knopje 2 seconden ingedrukt). Perfect voor het bereiden van ijskoffie in de zomer. Een mooie bijkomstigheid denk ik.

Schoonmaken van de Nespresso Melkopschuimer

Het schoonmaken is eenvoudig, de melk koekt niet aan aan de onderkant en is makkelijk schoon te maken onder de kraan. Afspoelen en klaar. De kan is waterproof maar in de vaatwasser kan hij helaas niet, door het contactpunt aan de onderkant.

Design

Hier kan ik kort over zijn, het past perfect bij de andere apparaten van Nespresso. Koop je de Nespresso melkopschuimer als aanvulling op je Nespresso apparaat, dan zal het niet misstaan. Het kleine ontwerp zorgt ervoor dat hij makkelijk op te bergen is als je hem niet gebruikt.

Hoe smaakt het?

Voor het maken van de cappuccino is de verhouding 2/3 melkschuim en 1/3 espresso. Ik hou van een sterke smaak dus gebruik de Ristretto variant van Nespresso als basis. Ik gebruik volle melk uit de koelkast (belangrijk! Gebruik koude melk). Het schuim is na ongeveer 50 seconden kloppen klaar en ziet er goed uit zonder dat de melk verbrand, verschroeid of dat er grote bellen ontstaan zijn. De smaak van het schuim? Erg goed. De cappuccino? Voor een huis gemaakte cappuccino is hij heerlijk, op 90% van de plekken buiten de deur smaakt de cappuccino minder.

Ik ben erg tevreden, het gemak van het apparaat in combinatie met de heerlijke smaak is een genot. Ongetwijfeld is dit een van de beste melkschuimers op de markt.

Geluid?

Het valt opvallend genoeg reuze mee, ik heb niet vaak zulke stille opschuimers gehoord. Het is niet hinderlijk en

De prijs?

Voor de prijs van 70 euro heb je een goed product en is het zeker het geld waard. Ben je toe aan een nieuwe koffiezetter? Dan zou ik meteen een setje kopen met de Pixie of de U icm met een Aeroccino 3.