Nespresso Pixie

Je kunt 1000 euro uitgeven aan een luxe espressoautomaat, of je kunt een pot oploskoffie kopen voor een paar euro’s, maar is er dan geen middenweg waarmee je een fatsoenlijke espresso kunt zetten, maar geen zorgen hoeft te maken over de ins en outs van het leren van de geheimen van een barista. Voor de snelle espresso is er de Nespresso Pixie, een kleine automatische koffiemachine.

WinkelPrijs
Wehkamp€ 99,-Bekijk

De Nespresso Pixie warmt in slechts 25 seconden op, waardoor het een van de snelste koffiezetapparaten op de markt is. Het is een slim model, wat betekent dat bijna al zijn functies geautomatiseerd of programmeerbaar zijn. De Pixie is zo ingesteld dat hij zichzelf uitschakelt na 9 minuten en geeft een geluid als het water bijna op is. Het waterpijl is ook bij te houden met een LED inicator.

De bouwkwaliteit van de Pixie is zeer goed, een aluminium behuizing met stalen handgrepen. Het interne verwarmingselement is energiezuinig en ondanks deze zuinigheid warmt het wel extreem snel op. De afmetingen zijn lekker compact. De pomp geeft een druk van 19 bar en biedt de mogelijkheid voor een enkele of dubbele espresso. De hoeveelheid is vooraf bepaald en kan niet worden aangepast. De Nespresso Pixie geeft de mogelijkheid om goedkoop van een lekkere espresso te genieten.

De beoordelingen van de Pixie zijn overwegend zeer positief, de eigenaren loven het gebruiksgemak en de kleine afmeting. Ideaal als starter espressomachine voor als je voor het eerst een espresso apparaat gaat proberen, maar ook handig voor mensen die zo nu en dan willen genieten van een nespresso. De koffie blijft ook lang vers in de nespresso cups. De Nespresso Pixie kan door zijn geringe afmetingen gemakkelijk worden opgeborgen in een keukenkastje of hoekje op de aanrecht. Het ontwerp is ook erg leuk gedaan, en zal niet misstaan in veel keukens. De snelheid van de espresso automaat is een enorm voordeel.

De koffie komt er lekker vers en heet uit. Het is een geweldige oplossing voor studenten, volwassenen die voortdurend haast hebben en casual espresso drinkers. De Nespresso Pixie is klaar voor gebruik in de tijd die het jou kost om je favoriete mok te vinden.

Belangrijkste voor en nadelen

Voordelen:

  • Lekkere en warme espresso
  • Klein
  • Goedkoop
  • Snel warm
  • Energie zuinig

Nadelen:

  • De prijs van nespresso ligt wat hoger dan een doorsnee bakje koffie
  • Klein waterreservoir
  • Een kopje per keer
  • Waterreservoir er af halen vergt wat oefening