Philips Senseo Melkopschuimer CA6500/60

Algemeen

De Philips Senseo melkopschuimer is een van de meest recent uitgekomen melkopschuimers, en moet de concurrentie aangaan met de Aeroccino 3 en andere populaire melkopschuimers.

Foto’s en afbeeldingen

WinkelPrijs
Wehkamp€ 59,95Bekijk

Design

Qua design komt het overeen met de huidige Senseo lijn van Philips, en al zal het qua uiterlijk misschien minder goed passen bij de Nespresso dan de Aeroccino 3 is het resultaat en de duurzaamheid uiteindelijk het belangrijkst. Persoonlijk vind ik het design niet slecht, maar het past iets minder bij de looks van de meeste Nespresso apparaten.

Melkschuim

De meest gebruikte functie zal ongetwijfeld het (warm) opschuimen van melk zijn, en dat is dan ook wat wij als eerste testen. Wij volgen in onze test de bijgevoegde handleiding voor het gebruik van de melkschuimers. 

1 seconde ingedrukt houden voor warm schuim, 3 secondes voor koud schuim. Wij houden het bij de warme variant en drukken de knop kort in met ongeveer 100 ml halfvolle melk in de Senseo melkopschuimer. Verder staan er weinig tips in de korte gebruiksaanwijzing, dus afwachten maar.

Na ongeveer anderhalve minuut is het apparaat klaar, met als resultaat: mooi dik schuim. Niet slecht, en ook de smaak ik goed.

Schoonmaken

Volgens de handleiding mag alles behalve de basis in de vaatwasser. Dit is erg positief als het apparaat ook daadwerkelijk de vaatwasser overleeft. Persoonlijk vind ik met warm water afspoelen na gebruik de beste en meest duurzame oplossing, de teflon laag in het apparaat gaat dan langer mee, en je hebt minder kans dat de melk gaat aankoeken. Maar dat alle componenten vaatwasser bestand zijn is zeker een mooie bijkomstigheid.

Testresultaat

8/10 Design
9/10 Gebruiksgemak
9/10 Melkschuim
10/10 Schoonmaken
8.5/10 Prijs
8.9/10 Totaalscore

Belangrijkste voor en nadelen

Voordelen

  • Erg prettig in gebruik
  • Goedkoper dan naaste concurrenten
  • Alles mag in de vaatwasser
  • Goed melkschuim

Nadelen

  • Qua design wat minder aansluitend bij de Nespresso

Specificaties:

Afmetingen
Afmetingen verpakking (b x d x h): 15,1 x 21,7 x 15,1 cm
Productafmetingen (B x D x H): 13 x 13 x 20 cm

Technische specificaties
Capaciteit: 120 ml
Snoerlengte: 0,75 m
Frequentie: 50 Hz
Vermogen: 420-500 W
Voltage: 220 – 240 V

Ontwerp en afwerking
Kleur(en): Deep Black
Materialen: Plastic

Service
2 jaar wereldwijde garantie: Ja

Prestaties melkopschuimer
Opschuimcapaciteit: 120 ml
Opschuimtijd: 130 sec